Presentaties

Zowel omtrent het gedeelte Prevention & Performance als het deel Active Lifestyle Management worden er presentaties voor groepen gegeven.

Prevention & Performance

Ervaring leert ons dat veel amateursporters en profsporters op zoek zijn naar een onderbouwde ondersteuning. Zij stellen zich dikwijls de vraag “Wat kan ik doen om beter te worden?” of “Ik wil de kans op een blessure minimaliseren. Wat kan ik doen waarbij mijn lichaam het best reageert?” Het internet geeft vandaag een antwoord op veel vragen, maar mist een persoonlijke aanpak en is wetenschappelijk niet altijd onderbouwd.

Aan de hand van een presentatie tracht ik de sporter wegwijs te maken in deze kluwen van informatie. Thema’s als voeding, conditieverbetering (zie metaboreflex Chris Froome), en risicofactoren blessure komen aan bod.

Active Lifestyle Management

Samen met An Gers, diëtiste en docent voedings- en dieetleer, geef ik presentaties over voeding en beweging en hoe dit te implementeren in je dagelijks leven. Onder andere vragen zoals

‘Waarom is gezonde keuzes maken zo moeilijk?’ ‘Waarom werkt diëten niet blijvend?’ ‘Waarom helpt joggen niet bij iedereen?’ ‘Welke rol speelt genetische aanleg?’

‘Waarom is volhouden zo moeilijk?’ worden behandeld. De presentatie-inhoud daagt je uit om een objectieve evaluatie van uw eigen gezondheid te maken.